Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Marim bizelet dhe i vendosim në një tenxhere të ziejnë. Në një tenxhere tjetër ziejmë spinaqin në ujë me kripë.
Më pas e kullojmë dhe e presim në copa të vogla. Në një tenxhere me vaj ulliri skuqim qepën, hudhrat dhe spinaqin.
I shtojmë verën dhe domatet e qeruara. Më pas i shtojmë bizelet e ziera dhe ujin ose lëngun e perimeve. E lëmë supën të ziejë për rreth 25 minuta.
Bëjeni kremoze me ndihmën e një blenderi.
Nga fundi i shtojmë lëngun e limonit, majdanozin dhe pak vaj ulliri sipër. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment