Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Sugjerojmë:
Zieni mishin e pulës në ujë me kripë për 30 minuta. Pas kësaj kulloni lëngun ndërsa mishin e prisni në copa të vogla.
Në një tenxhere skuqni hudhrat e grira imët me vaj e gjalpë. Shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht. Shtoni qumështin dhe e trazoni sa të marrë gati formën e beshamelit.
Tani shtoni mishin dhe lëngun e pulës. E zieni edhe për disa minuta.
Në fund shërbejeni me disa kubikë të thekur dhe pak gjalpë të skuqur.
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment