1.Në fillim përgatisni brodon me perimet tuaja të preferuara, ose nëse keni gati në frigorifer, akoma më mirë.
2.Më pas pastroni preshtë. Prituni pjesën jeshile, më pas hiquni 2 ose 3 shtresat e jashtme të pjesës së bardhë. Për supën do të përdorim vetëm pjesën e bardhë.
3.Pritini në feta rrethore, më pas qëroni pataten, priteni në kubikë.
4.Në një tigan ku keni ngrohur pak vaj ulliri, shtoni preshtë e prerë në feta, kavardisini për disa minuta në zjarr të mesëm dhe më pas shtoni patatet e prera në kubike.
5.Shtoni brodon e perimeve, aromatizojeni me piper e trumzë dhe lëreni supën të ziejë për 30-35 minuta. Kur perimet të jenë zbutur, hidhini në frulator për të përftuar një krem homogjen.
6.Kalojeni supën në mikser derisa të bëhet një krem homogjen dhe hidheni përsëri në tenxhere ose në supiere. Tani është koha të merreni me copat e bukës: Në një frulator shtoni gjethet e rozmarinës, piperin e kuq të ëmbël, gjethet e fionkut, rigonin, trumzën dhe grijini të gjitha për të krijuar një miks aromatik erëzash.
7.Merrni disa feta buke dhe pritini në kubikë. Më pas përziejini me pak vaj dhe erëzat e përgatitura. Më pas shtrojini në një tavë ku keni vendosur letër furre dhe piqini në furrë për 10 minuta ose derisa të kenë arritur ngjyrë të artë.
8.Më pas hiqini, shërbeni supën dhe dekorojeni me kubet e bukës së thekur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment