Sugjerojmë:

Supë krem me nenexhik dhe kunguj, kaq e thjeshtë në përgatitje!

3 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë
3 thelpinj hudhër
6 kunguj të prerë hollë
750 ml stok perimesh
150 ml krem fraîche
Nenexhiku
Lëng limoni

1.Ngrohni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësi mesatare dhe gatuajeni qepën për 10 minuta derisa të zbutet pak.

2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni butësisht pak pastaj hidhni kungujt dhe gatuajeni butësisht për 20 minuta.

3.Hidhni sipër stokun e perimeve dhelëreni të valojë për disa minuta.

4.Pasi supa ka zier kalojeni në blendër sat ë bëhët krem i njëtrajtshëm dhe shtoni kremin fraiche bashkë me pak neneshik dhe vazhdoni në mikser.

5.Shikojeni për kripë dhe kalojeni në pjatë për ta shërbyer.

6.Servireni me pak lëng limoni dhe nenxhik nëse dëshironi.

Lini një koment