Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Fillimisht skuqim me vaj ulliri në një tenxhere preshin, karotën, selinonë e grirë hollë.
Më pas i shtojmë tulin e kungullit, të prerë në copa të vogla, trumzën, sherebelën dhe i përziejmë vazhdimisht.
I shtojmë lëngun e perimeve dhe i lëmë të ziejnë të gjitha bashkë për 30 minuta. Nga fundi i hedhim edhe qiqrat ( të pastruara mirë).
Pasi supa të ketë përfunduar, i heqim gjethet e sherebelës dhe të trumzës dhe e shërbejmë nëpër pjata. Sipër i shtojmë piperin e zi.
Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment