Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare.
Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajini deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Ndërkohë merrni kungullin dhe pastrojeni nga farat.
Hiqini lëkurën dhe pastaj priteni në copa.
Shtoni copat e kungullit dhe në tenxhere bashkë me kripë dhe piper.
Lereni të zihet deri sa kungulli të zbutet, rreth 30 minuta.
Hiqeni enën nga nxehtësia dhe supën hidheni në një blendër.
Grijeni mirë deri sa të bëhet një masë kremoze.
Shtoni krem për shije.
Hidheni supën në pjata për servirje dhe dekorojeni me piper dhe krem.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment