Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare.
Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajini deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Ndërkohë merrni kungullin dhe pastrojeni nga farat.
Hiqini lëkurën dhe pastaj priteni në copa.
Shtoni copat e kungullit dhe në tenxhere bashkë me kripë dhe piper.
Lereni të zihet deri sa kungulli të zbutet, rreth 30 minuta.
Hiqeni enën nga nxehtësia dhe supën hidheni në një blendër.
Grijeni mirë deri sa të bëhet një masë kremoze.
Shtoni krem për shije.
Hidheni supën në pjata për servirje dhe dekorojeni me piper dhe krem.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment