Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni gjalpin në një tigan të madh dhe skuqini qepët dhe hudhrat për 5 minuta deri sa të zbuten.
Shtoni kërpudhat dhe nxitini me butësi për 5 minuta.
Hidhni supën dhe të shtoni kripë dhe piper të zi.
Ziejeni për 10 minuta derisa kërpudhat janë shumë të buta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet për 5 minuta, pastaj hidheni supën në një blender derisa të bëhet pure.
Shtoni pana në supë dhe ngroheni për 2-3 minuta.
Shtoni erëzat për shije dhe sherbejeni me majdanoz dhe kërpudha të copëtuara.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment