Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nxehni 2 lugë çaji vaj në një tigan të mesëm mbi ngrohjen mesatare.
Shto hudhër dhe qimnon dhe gatuajeni për 30 sekonda.
Prisni 2 1/2 e avokados dhe gjysmën e mbetur të avokados hidheni në një enë plastike.
Vendoseni avokadon e copëtuar, lime dhe supën e pulës në një blender dhe lereni deri sa të bëhet një masë kremoze.
Shtoni kripë dhe piper dhe transferojeni në një tas.
Ftoheni për 1 orë ose sa të dëshironi.
Nxehni 2 lugë çaji vaj në një tigan të vogël mbi ngrohje të lartë.
Gatuani misrin duke e kthyer, për 6 minuta dhe transferojeni në një bord.
Duke përdorur një thikë të mprehtë hiqni kokrrat e misrit nga kalliri dhe hidhini në një tas.
Avokadon e mbetur priteni në kube dhe shtojeni në misër me domate dhe koriandër.
Shtoni kripë dhe piper dhe sherbejeni supën me salcën e përgatitur dhe sperkateni me vaj.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment