Shkrini gjalpin me vajin e ullirit në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepët dhe skuqini me kapak për 10 minuta derisa të zbuten.
Spërkatini me sheqer dhe gatuajini edhe për 20 minuta, duke i përzier shpesh, derisa të karamelizohen. Qepët duhet të jenë vërtet të arta, plot shije dhe të buta kur t’i kapni midis gishtërinjve. Kujdesuni deri në fund që të mos digjen.
Shtoni thelpinjtë e hudhrës për minutat e fundit të kohës së zierjes së qepëve, më pas spërkatni miellin e thjeshtë dhe përzieni mirë.
Rriteni nxehtësinë dhe vazhdoni të trazoni ndërsa shtoni gradualisht verën, e ndjekur nga lëngu i viçit. Mbulojeni dhe ziejini për 15-20 minuta.
Për ta shërbyer, ndizni skarën e furrës dhe thekni bukën. Hidheni supën në enë rezistente ndaj nxehtësisë.
Vendosni një ose dy feta bukë të thekur mbi tasat e supës dhe hidhni mbi to gruyere. Piqini derisa të shkrihet.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento