Shkrini gjalpin me vajin e ullirit në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepët dhe skuqini me kapak për 10 minuta derisa të zbuten.
Spërkatini me sheqer dhe gatuajini edhe për 20 minuta, duke i përzier shpesh, derisa të karamelizohen. Qepët duhet të jenë vërtet të arta, plot shije dhe të buta kur t’i kapni midis gishtërinjve. Kujdesuni deri në fund që të mos digjen.
Shtoni thelpinjtë e hudhrës për minutat e fundit të kohës së zierjes së qepëve, më pas spërkatni miellin e thjeshtë dhe përzieni mirë.
Rriteni nxehtësinë dhe vazhdoni të trazoni ndërsa shtoni gradualisht verën, e ndjekur nga lëngu i viçit. Mbulojeni dhe ziejini për 15-20 minuta.
Për ta shërbyer, ndizni skarën e furrës dhe thekni bukën. Hidheni supën në enë rezistente ndaj nxehtësisë.
Vendosni një ose dy feta bukë të thekur mbi tasat e supës dhe hidhni mbi to gruyere. Piqini derisa të shkrihet.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento