Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Bashkoni patate, selino, qepë, proshutë dhe ujë në një tigan.
Vereni në zjarr në ngrohje mesatare dhe lërini të skuqen deri sa patatet të jenë zbutur rreth 10-15 minuta.
Shtoni koncentrat pule, kripë dhe piper.
Në një tigan të veçantë, shkrini gjalpin në ngrohje mesatare.
Shtoni pak miell dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht deri sa të trashet, rreth 1 minutë.
Ngadalë shtoni qumështin dhe përzijeni duke mos e lejuar të formohen gunga.
Lereni të zihet në ngrohje mesatare deri në 4-5 minuta.
Hidheni përzierjen e qumështit në supë dhe lëreni supën të zihet për pak.
Shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment