Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Bashkoni patate, selino, qepë, proshutë dhe ujë në një tigan.
Vereni në zjarr në ngrohje mesatare dhe lërini të skuqen deri sa patatet të jenë zbutur rreth 10-15 minuta.
Shtoni koncentrat pule, kripë dhe piper.
Në një tigan të veçantë, shkrini gjalpin në ngrohje mesatare.
Shtoni pak miell dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht deri sa të trashet, rreth 1 minutë.
Ngadalë shtoni qumështin dhe përzijeni duke mos e lejuar të formohen gunga.
Lereni të zihet në ngrohje mesatare deri në 4-5 minuta.
Hidheni përzierjen e qumështit në supë dhe lëreni supën të zihet për pak.
Shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment