Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Për të përgatitur këtë supë bashkoni fasulet, qiqrat dhe thjerrëzat në një tas.
Mbulojini legumet me ujë dhe lerini të pushojnë për 12 orë.
Pas kësaj kohe, kullojini legumet dhe shpërlajini me ujë të bollshëm.
Ndërkohë prisni në copa të vogla selinonë, qëroni karrotën dhe prijeni në copa të vogla.
Në një tigan të thellë hidhni pak vaj dhe shtoni qepën dhe një thelpi hudhër të plotë.
Skuqeni për 5 minuta deri sa qepa të zbutet.
Më pas shtoni selinonë, karotën e grirë imët, pak kripë dhe piper.
Shtoni një garuzhde lëng të nxehtë.
Lerini të ziejnë për 5 minuta të tjera, aq sa perimet të zbuten, pastaj hiqini me ndihmën e një luge hudhrën.
Shtoni në tigan legumet dhe elbin.
Përziejini mirë të gjithë përbërësit dhe shtoni lëng të nxehtë pule deri sa të mbulohen plotësisht.
Aromatizojeni supën me një gjethe dafine dhe vazhdoni zierjen deri kur legumet dhe drithërat të jenë zbutur.
Herë pas here përziejeni supën me një lugë druri në mënyrë që legumet të mos ngjisin.
Koha e zierjes është 1 orë e gjysmë (35 minuta nëse përdorni tenxhere me presion).
Supa është gati për t'u servirur, e nxehtë ose e ngrohtë sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment