Sugjerojmë:

Supë dimri me oriz, presh e patate

120 gram oriz
2 presh (vetëm pjesa e bardhë)
3 patate
4 lugë gjelle parmixhano i grirë
1.5 L lëng mishi
Vaj ulliri, kripë dhe piper i zi

1.Vendosim tenxheren me lëng mishi që të valojë. Ngrohim në tenxhere 3 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtojmë në të pjesën e bardhë të preshit të prerë në unaza shumë të holla.
2.I kaurdisim derisa preshi të ulë volumin.
3.Shtojmë patatet e prera në kubikë të vegjël dhe i përziejmë së bashku me preshin.
4.Shtojmë lëngun e mishit dhe i lëmë patatet të ziejnë për 5 minuta.
5.Shtojmë orizin e larë, i përziejmë së bashku dhe i lëmë të ziejnë dhe dhe për 12-15 minuta të tjera.
6.Në fund shohim që është bërë një supë e trashë dhe kremoze.
7.Shtojmë një lugë gjelle vaj, parmixhano të grirë hollë, piper të zi nga mulliri, e lëmë parmixhanon të shkrijë për 2-3 minuta dhe e shërbejmë supën të ngrohtë.

8.Ju bëftë mirë!

Lini një koment