Supë brokoli me mish pule dhe pesto për shije të mrekullueshme
1 lugë gjelle vaj ulliri
500 gr kofshë pule pa lëkurë
300 gr patate të vogla të reja
350 gr qepë të njoma
425 ml lëng perimesh
350 gr brokoli
2 lugë gjelle pesto
1 qepë
1.Ngrohni vajin në një tigan dhe shtoni qepën, skuqeni butësisht për 5 minuta derisa të zbuten. 2.Shtoni mishin e pulës dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë të lehtë. 3.Shtoni patatet, lëngun e perimeve dhe shtoni piper të zi, duke e përzier lehtë. 4.Mbulojeni dhe ziejini për 30 minuta derisa patatet të jenë të buta dhe mishi i pulës të jetë gatuar. 5.Shtoni brokolin, zarzavatet dhe qepët e njoma, pastaj përzieni mire dhe lërini të zihen pak. 6.Mbulojini, pastaj gatuajini për 5 minuta më shumë dhe shtoni peston.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment