Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim lani mirë të brendshmet dhe i prisni në copa të vogla. I vendosni në një tenxhere me ujë për t'i zierë.
Pas kësaj në një tigan skuqni qepën me pak vaj dhe shtoni të brendshmet. I lini të skuqen për disa minuta dhe shtoni gjalpin.
Më pas shtoni orizin dhe pak kripë. E përzieni mirë dhe e hiqni nga zjarri.
Në një enë trazoni lëngun e limonit me vezën dhe ia shtoni magjiricës.
Nga fundi i shtoni koprën e grirë imët, fletët e spinaqit dhe piperin.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment