Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pa oriz, pa miell misri! Një super recetë për të shijuar spinaqin e pasur me hekur.
Lani spinaqin, pastrojeni dhe ia hiqni bishtat.
E vendosni për ta zierë në një tenxhere me ujë.
Më pas e kulloni dhe e shtrydhni mirë me dorë.
Në një tas rrihni vezët me pak kripë e piper.
Shtoni panën, djathin kaçkavall, koperin dhe majdanozin e grirë imët.
Në fund shtoni spinaqin dhe i përzieni mirë të gjitha bashkë.
Tani e kaloni masën në një tavë me madhësi mesatare.
E fusni në furrë për 20-25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment