Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Spinaqi i freskët është burim i shkëlqyer i vitaminave, antioksidantëve, luteinës dhe beta karotenit. Kur këto elementë bashkohen, krijojnë mbrojtje të shkëlqyer ndaj sëmundjeve.
Shkrini gjalpin në zjarr të ulët dhe shtoni vajin e ullirit.
Kaurdisini qepën sa të zbutet, shtoni hudhrën dhe sapo të lëshojë aromën, shtoni spinaqin e prerë trashë .
Përziejeni herë pas here dhe lëreni të ziejë qepa me ujin që lëshon spinaqi.
Nëse e shihni të nevojshme, mund ti shtoni pakëz ujë sa të zbutet qepa. Hidhini koprën e grirë, kripë e piper.
Përziejeni dhe hidhni vezët sipër. Spërkatini me kripë,spec djegës dhe pakëz gjalpë shtesë nëse ju pëlqen.
Vendosini kapakun dhe lërini vezët të mpiksen sipas preferencës tuaj. Mund t'i thërrmoni edhe djathë të bardhë sipër, që të shkrijë ndërsa mpiksen vezët.
Receta marrë nga sunnykitchen
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment