Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Merrini specat, lajini dhe pastrojini, pastaj i vendosni në furrë për pjekje.
Pas pjekjes hiqjuni lëvoret dhe lerini të pushojnë.
Ndërkohë merrni djathin vendoseni në një enë dhe shtoni vezët, koperin, kripën, piperin e zi dhe përzijini mirë.
Merrni specat pritini në mes, fusni brenda përzierjen e djathit dhe mbyllini skajet.
Specat zhytini në miell, pastaj në vezë dhe në fund në miell misri.
Më pas vendosini në tigan për t'i skuqur.
Mund ti shërbeni me limon, uthull dhe sallatë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment