Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pjekim specat në furrë për 20 minuta, në një tavë ku kemi shtruar një letër kuzhine më parë.
I nxjerrim nga furra, i fusim në një qese të cilën e mbyllim dhe i lëmë për disa minuta.
I pastrojmë nga bishtat dhe farat edhe i presim fije – fije ose në copa të mëdha (sipas dëshirës).
Përziejmë në një tas specat me hudhrën e shtypur, vajin e ullirit, uthullën, kripën dhe koprën.
I lëmë të marinohen për 20 minuta në frigorifer
Tashmë sallata është gati, ju bëftë mirë! Sipas dëshirës mund t'i shtoni sipër edhe djathin mozzarella.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment