Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 350 °C.
Pritini specat dhe vendosini mënjanë.
Hiqni farat dhe pritini specat në feta të trasha.
Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.
Në një tas të madh, kombinoni koncentratin e viçit me bukë, vezë, salcë Worcestershire, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.
Marinojeni me kripë dhe piper dhe përzijini derisa të kombinohen.
Hidheni mbi të gjithë përzierjen e piperit.
Në një tas të vogël hidhni së bashku ketçap dhe sheqer kaf dhe furçojeni mishin me të.
Piqeni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathin dhe piqeni 5 -10 minuta më shumë, ose derisa djathi të shkrihet.
Garnizojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment