Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 350 °C.
Pritini specat dhe vendosini mënjanë.
Hiqni farat dhe pritini specat në feta të trasha.
Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.
Në një tas të madh, kombinoni koncentratin e viçit me bukë, vezë, salcë Worcestershire, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.
Marinojeni me kripë dhe piper dhe përzijini derisa të kombinohen.
Hidheni mbi të gjithë përzierjen e piperit.
Në një tas të vogël hidhni së bashku ketçap dhe sheqer kaf dhe furçojeni mishin me të.
Piqeni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathin dhe piqeni 5 -10 minuta më shumë, ose derisa djathi të shkrihet.
Garnizojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment