Sugjerojmë:

Speca të mbushur me mish viçi, thërrime buke dhe djathë pikant

Ingredientët

  • 3 speca për mbushje
  • 1 mish viçi i grirë
  • 1/4 filxhan therrime buke
  • 1 Vezë,e rrahur lehtë
  • 1 lugë çaji salcë
  • 1/2 qepë, e copëtuar imët
  • 1/2 lugë çaji trumzë
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 lugë çaji pastë domatesh
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/4 filxhan ketchup
  • 1 lugë çaji sheqer kaf
  • 2 filxhan djathë Monterey Jack i copëtuar
  • 1 lugë çaji majdanoz i freskët, për garniturë

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 350 ° dhe vini një fletë pergamene në furrë.

2

Pritini specat dhe vendosini mënjanë.

3

Hiqni farat dhe ndajini specat në feta të trasha.

4

Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.

5

Në një tas të madh, kombinoni mishin e viçit me thërrime buke, vezë, salcë, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.

6

Marinojini me kripë dhe piper dhe përzijini mirë derisa të kombinohen.

7

Plotësoni çdo spec me përzierjen e mishit.

8

Në një tas të vogël, përzjeni së bashku ketchup dhe sheqer kaf dhe sipër hidhni mishin.

9

Piqni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathë dhe piqni 5 deri 10 minuta më shumë, ose derisa djathi është zbutur.

10

Garnizoni me majdanoz dhe shërbejeni.

Lini një koment