Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 350 ° dhe vini një fletë pergamene në furrë.
Pritini specat dhe vendosini mënjanë.
Hiqni farat dhe ndajini specat në feta të trasha.
Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.
Në një tas të madh, kombinoni mishin e viçit me thërrime buke, vezë, salcë, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.
Marinojini me kripë dhe piper dhe përzijini mirë derisa të kombinohen.
Plotësoni çdo spec me përzierjen e mishit.
Në një tas të vogël, përzjeni së bashku ketchup dhe sheqer kaf dhe sipër hidhni mishin.
Piqni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathë dhe piqni 5 deri 10 minuta më shumë, ose derisa djathi është zbutur.
Garnizoni me majdanoz dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment