Speca të mbushur me mish viçi, oriz dhe djathë çedar
5 speca të mëdhenj
1 qepë të vogël
Domate të konservuara
Mish viçi
2 gota oriz të gatuar
2 filxhan djathë cedar
1 lugë gjelle erëza italiane
1 lugë çaji kripë
1/2 filxhan supë ose ujë
1/2 lugë çaji piper
3 thelpinj hudhër të grirë
1 vezë
Majdanoz
1.Shpëlani specat dhe hiquni pjesët e sipërme bishtat dhe farat.
2.Në një tas, bashkoni së bashku qepën, domatet, mishin e grirë, orizin e gatuar, vezën, 1 gotë djathë të copëtuar, kripë, piper, erëza italiane dhe hudhrën e grirë.
3.Përziejini mirë për tu kombinuar.
4.Mbushni secilin spec me përzierje.
5.Shtoni supën ose ujin tuaj në tenxheren me avull dhe vendosni specat sipër. Mbyllni kapakun. Dhe vendoseni tenxherën të bëhen specat.
6.5 minuta para se të mbarohen hidhuni sipër djathin dhe piperin dhe vendoseni përsëri kapakun për dy minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment