Speca të mbushur me mish viçi, oriz dhe djathë çedar
5 speca të mëdhenj
1 qepë të vogël
Domate të konservuara
Mish viçi
2 gota oriz të gatuar
2 filxhan djathë cedar
1 lugë gjelle erëza italiane
1 lugë çaji kripë
1/2 filxhan supë ose ujë
1/2 lugë çaji piper
3 thelpinj hudhër të grirë
1 vezë
Majdanoz
1.Shpëlani specat dhe hiquni pjesët e sipërme bishtat dhe farat.
2.Në një tas, bashkoni së bashku qepën, domatet, mishin e grirë, orizin e gatuar, vezën, 1 gotë djathë të copëtuar, kripë, piper, erëza italiane dhe hudhrën e grirë.
3.Përziejini mirë për tu kombinuar.
4.Mbushni secilin spec me përzierje.
5.Shtoni supën ose ujin tuaj në tenxheren me avull dhe vendosni specat sipër. Mbyllni kapakun. Dhe vendoseni tenxherën të bëhen specat.
6.5 minuta para se të mbarohen hidhuni sipër djathin dhe piperin dhe vendoseni përsëri kapakun për dy minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment