Sugjerojmë:

Speca të mbushur me mish, domate dhe djathë!

Ingredientët

  • 5 speca të mëdhenj
  • 1 qepë të vogël
  • Domate të konservuara
  • Mish viçi
  • 2 gota oriz të gatuar
  • 1 vezë
  • 2 filxhan djathë cedar
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji piper
  • 1 lugë gjelle erëza italiane
  • 3 thelpinj hudhër të grirë
  • 1/2 filxhan supë ose ujë
  • Majdanoz

Udhëzimet

1

Shpëlani specat dhe hiquni pjesët e sipërme bishtat dhe farat.

2

Në një tas, bashkoni së bashku qepën, domatet, mishin e grirë, orizin e gatuar, vezën, 1 gotë djathë të copëtuar, kripë, piper, erëza italiane dhe hudhrën e grirë.

3

Përziejini mirë për tu kombinuar.

4

Mbushni secilin spec me përzierje.

5

Shtoni supën ose ujin tuaj në tenxheren me avull dhe vendosni specat sipër.

6

Mbyllni kapakun.

7

Dhe vendoseni tenxherën të bëhen specat.

8

5 minuta para se të mbarohen hidhuni sipër djathin dhe piperin dhe vendoseni përsëri kapakun për dy minuta.

Lini një koment