Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin dhe domatet e grira, duke i përzier mirë. E lëmë të ziejë për 10 minuta derisa orizi të fillojë të zbutet dhe masa të trashet. E rregullojmë me kripë, piper dhe erëza të freskëta.
Mbushim specat me masën e përgatitur dhe i vendosim në një tavë të thellë. Shtojmë pak ujë dhe vaj ulliri në tavë dhe i fusim në furrë të parangrohur në 180°C. I lëmë të piqen për rreth 30 minuta derisa specat të jenë zbutur dhe të kenë marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe bukë të ngrohtë. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento