Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin dhe domatet e grira, duke i përzier mirë. E lëmë të ziejë për 10 minuta derisa orizi të fillojë të zbutet dhe masa të trashet. E rregullojmë me kripë, piper dhe erëza të freskëta.
Mbushim specat me masën e përgatitur dhe i vendosim në një tavë të thellë. Shtojmë pak ujë dhe vaj ulliri në tavë dhe i fusim në furrë të parangrohur në 180°C. I lëmë të piqen për rreth 30 minuta derisa specat të jenë zbutur dhe të kenë marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe bukë të ngrohtë. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento