A di me bo fli ti?
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja
Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin dhe domatet e grira, duke i përzier mirë. E lëmë të ziejë për 10 minuta derisa orizi të fillojë të zbutet dhe masa të trashet. E rregullojmë me kripë, piper dhe erëza të freskëta.
Mbushim specat me masën e përgatitur dhe i vendosim në një tavë të thellë. Shtojmë pak ujë dhe vaj ulliri në tavë dhe i fusim në furrë të parangrohur në 180°C. I lëmë të piqen për rreth 30 minuta derisa specat të jenë zbutur dhe të kenë marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe bukë të ngrohtë. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
Përgatitja Së pari, thërrmojmë djathin e bardhë në një tas të madh. Shtojmë vezët dhe qumështin dhe i përziejmë mirë për të krijuar një masë të njëtrajtshme. Përgatisim një tavë duke e lyer me pak gjalpë të shkrirë. Në...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento