Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin dhe domatet e grira, duke i përzier mirë. E lëmë të ziejë për 10 minuta derisa orizi të fillojë të zbutet dhe masa të trashet. E rregullojmë me kripë, piper dhe erëza të freskëta.
Mbushim specat me masën e përgatitur dhe i vendosim në një tavë të thellë. Shtojmë pak ujë dhe vaj ulliri në tavë dhe i fusim në furrë të parangrohur në 180°C. I lëmë të piqen për rreth 30 minuta derisa specat të jenë zbutur dhe të kenë marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe bukë të ngrohtë. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento