Speca të mbushur

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
350 kcal për porcion
Speca të kuq dhe jeshilë (8 të mëdhenj)
Mish i grirë (300 g)
Oriz (150 g)
Qepë e grirë (1 e madhe)
Hudhër (2 thelpinj)
Vaj ulliri
Domate të grira (200 g)
Kripë dhe piper sipas shijes
Majdanoz dhe rigon të freskët

Përgatitja

Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin dhe domatet e grira, duke i përzier mirë. E lëmë të ziejë për 10 minuta derisa orizi të fillojë të zbutet dhe masa të trashet. E rregullojmë me kripë, piper dhe erëza të freskëta.

Mbushim specat me masën e përgatitur dhe i vendosim në një tavë të thellë. Shtojmë pak ujë dhe vaj ulliri në tavë dhe i fusim në furrë të parangrohur në 180°C. I lëmë të piqen për rreth 30 minuta derisa specat të jenë zbutur dhe të kenë marrë një ngjyrë të artë.

Shoqërohet me: Kos të freskët dhe bukë të ngrohtë. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.

Komento