Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit në nxehtësi mesatare-të ulët. Shtoni qepën së bashku me pak kripë dhe skuqeni për 10 minuta, ose derisa të jetë e butë. Shtoni hudhrën dhe specin djegës, nëse përdorni, dhe gatuajeni edhe për një minutë.
Përzieni domatet, açuget, ullinjtë dhe kaperin në qepë, lëreni të ziejë lehtë dhe gatuajeni pa mbuluar për 15 minuta. Kriposeni sipas shijes.
Ndërkohë vendosim një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë. Gatuani spagetit sipas udhëzimeve të paketimit, më pas kullojini dhe hidhini me salcën dhe majdanozin.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento