Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Zieni si zakonisht makaronat në një tenxhere me ujë e kripë.
2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri, skuqni hudhrat e prera imët.
3.Shtoni kërpudhat e lara dhe të prera në copa të vogla.
4.I rregulloni shijen me kripë, piper dhe majdanoz. Kur e shihni që kërpudhat janë skuqur, shtoni gradualisht panën.
5.Sapo pana të fillojë të pluskojë i shtoni 1 gotë nga uji i makaronave.
6.Kulloni makaronat.
7.Sapo masa të marrë valë, shtoni makaronat në tigan dhe i përzieni mirë.
8.Shërbejini të ngrohta dhe shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment