Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim zieni orizin në mënyrën e zakonshme dhe pasi të jetë gati e lini të ftohet për disa minuta.
2.Në një tas rrihni vezët, shtoni piperin, nenexhikun dhe orizin. E përzieni mirë.
3.Për të gatuar qoftet me oriz duhet një tigan me gropa (specifik për këto qofte). E mbushni me vaj dhe e lini të nxehet për disa minuta.
4.Shtoni tek secila hapësirë një lugë gjelle nga masa e qofteve që përgatitët. 5.Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
6.Sapo të jenë gati i lini të ftohen pak dhe qoftet me oriz ose siç quhen ndryshe qifqitë janë gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment