Siç i bënte gjyshja: Ja si të përgatisni japrakë me gjethe rrushi
40 gjethe rrushi
1 gote oriz
5-6 qepë të njoma
Një tufë majdanoz
2 filxhanë kafeje vaj ulliri
Një filxhan çaji me mish të grirë (sipas dëshirës)
Lëngu i një kokrre limoni
Nenexhik
Kripë
Kopër
1.Pastroni gjethet e rrushit dhe lërini të ziejnë për 8-10 minuta.
2.Kullojini dhe hapini ndërkohë që janë ende të nxehta sepse kur ftohen, gjethet ngjiten me njëra-tjetrën.
3.Pasi t’i keni pastruar dhe grirë, qepët e njoma skuqini në një tigan me vaj ulliri dhe më pas, shtoni orizin dhe mishin e grirë.
4.Vijoni skuqjen dhe shtoni kripën, koprën dhe nenexhikun. Pas pak minutash, hiqeni tiganin nga zjarri.
5.Gjetheve të rrushit prijini bishtat dhe vendosini në mes një lugë gjelle nga mbushja. Më pas mbështillenin në formë roleje duke mbledhur fillimisht anët.
6.Në një tenxhere, shtroni disa gjethe rrushi dhe mbi to vendosni japrakët e përgatitur. Hidhini kripë, një gotë e gjysmë ujë dhe vaj ulliri. Vendosini përispër një pjatë dhe lërini të ziejnë derisa të pijnë ujin.
7.Vendosini në pjatë dhe shërbejini me pak lëng limoni.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment