Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Sa kohë kishit pa përgatitur një strudel të mirë shtëpie? Sot Neps.al ju sjell recetën, kështu që nisni nga puna sa më parë!
Qëroni mollët dhe i prisni në feta-feta. I vendosni në një enë, i shtoni sipër lëngun e limonit dhe më pas sheqerin.
I shtoni më pas arrat dhe bajamet e grira imët. Në fund edhe rrushin e thatë, pasi e keni zbutur më parë në ujë të ngrohtë.
I përzieni mirë dhe shtoni reçelin e ftoit. Shtoni në fund edhe pak kanellë.
Hapni me kujdes petën sfoliatë dhe e ndani në shirita. Mbushni secilën shirit me një lugë gjelle nga masa që përgatitët.
I rrotulloni shiritat dhe sipër e lyeni petën me pak të verdhë veze.
Futeni në furrë për 20-25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment