Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sufllaqet më të shijshme janë ato që përgatiten nga duart tuaja!
Tek tavolina e punës shtoni miellin.
Në mes shtoni kripën, sodën, kosin, qumështin dhe vajin.
Filloni e punoni brumin derisa të arrini një masë kompakte.
Më pas e ndani në 12 toptha të vegjël.
I lini mënjanë në temperaturë ambienti, duke i mbuluar me një pecetë sipër.
Pas gati 30 minutash hapni pitet me duar dhe i piqni në skarë, ose në një toster me shumë pak vaj luledielli.
Pasi i keni pjekur të gjitha pitet, filloni i mbushni sipas dëshirës me salcë xaxiqi, mish, domate, patate, kastravec etj. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment