Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një nga ato tortat e shëndetshme ama. Hidhi një sy recetës së radhës këtu në Neps.al
Në dy tenxhere veç e veç ziejmë patatet dhe spinaqin.
Pasi patatet të ziejnë i qërojmë dhe i shtypim për t’i bërë pure. Ndërkohë që spinaqin e shtrydhim mirë me dorë derisa t’i ikë komplet uji.
Tek tasi ku kemi bërë pure patatet, shtojmë kripë, piper, majdanoz, rigon, vaj ulliri dhe e përziejmë mirë.
Merrni një tavë ( mundësisht rrumbullake) dhe shtroni në të purenë e patateve.
Tek ena ku keni spinaqin e grirë imët, shtoni rikotën, hudhrat e copëtuara, kërpudhat. I përzieni mirë dhe shtroni gjysmën tek tava. Përhapeni mirë.
Shtoni djathin gouda. Tani shtoni pjesën tjetër të mbetur të spinaqit.
Në fund shtoni djathë. E fusni në furrë tortën e kripur për 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment