Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Për banane të plotë:
Hiqeni bananen nga lëkura dhe mbështilleni me një letër pjekje .
Vendosni fletën e pjekjes në frigoriferin tuaj në një sipërfaqe të sheshtë për rreth 1 deri në 2 orë, derisa bananet të ngurtësohën dhe të qëndrojnë.
Pasi të kalojë koha, hiqeni bananen nga letra dhe transferojeni në çantën e frigoriferit në ngrirje.
Mos e prekni nëse nuk doni ta përdorni.
Bananet mund të qëndrojnë për disa ditë në frigorifer të ngrira pa humbur shijen.
Të njëjtën gjë mund të bëni edhe nëse bananen dëshironi ta prisni në feta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment