Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim përgatisni brumin e tortelinit. Merrni një tas dhe brenda hidhni një vezë dhe pak miell.
2.Përzijeni me duar deri sa brumi të bëhet homogjen.
3.Bëjeni brumin top, mbështilleni me qese plastike dhe lëreni të pushojë për 2 orë.
4.Ndërsa e lini të pushojë brumin, përgatisni mbushjen për tortelinit. Skuqni dy llojet e mishit të grirë në një tigan me pak vaj.
5.Hidhni në mikser mishin e skuqur dhe shtoni të gjithë përbërësit e tjerë. Bluajini deri sa të bëhet një masë e plotë.
6.Kur brumi të jetë gati hapeni me shkopin e posaçëm deri sa të bëhet një petë e hollë dhe homogjene.
7.Sapo ta keni hapur brumin, prijeni në kuadratë me rreth 4-5 cm.
8.Poziciononi në qendër të çdo kuadrati pak mbushje, duke përdorur ndonjë lugë të vogël. Më pas bëni mbylljen e tortelinit.
9.Bashkoni në dysh kuadratin duke formuar një trekëndësh, me anë të gishtit tregues bashkoni 2 këndet e trekëndëshit duke i shtypur lehtë dhe mirë.
10.Pasi keni pozicionuar trekëndëshin në gishtin tregues, me bazën e trekëndëshit apo këndin e pa mbyllur në drejtim të majës së gishtit, nxirreni tortelinin me kujdes nga gishti dhe këndin e mbetur mbylleni nga ana e jashtme e brumit.
11.Bëni të njëjtën gjë me çdo kuadrat. Vërini të ziejnë në ujë të bollshëm me kripë për 10 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment