Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Vendoseni mishin midis 2 fletëve të letrës së kuzhinës ose mbështjelljes plastike. Përdorni një çekiç mishi për të rrahur çdo copë mish derri në trashësi 0.5 cm. I rregullojmë bërxollat e derrit nga të dyja anët me kripë dhe piper.
Vendosni miellin në një pjatë të cekët. Në një pjatë të veçantë të cekët, rrihni vezët. Vendosni thërrimet e bukës në një pjatë të tretë të cekët. Lyeni çdo copë derri në miell. Më pas zhyteni në vezë, duke lejuar që teprica të pikojë. Lyeni çdo copë mish derri në thërrimet e bukës që të mbulohen në mënyrë uniforme.
Në një tigan të madh në zjarr mesatar ngrohni vajin. Kur të ketë arritur nxehtësi të lartë, shtoni copat e mishit të derrit dhe kthejini pasi të kenë marrë ngjyrë të artë.
Spërkatini me lëng limoni para servirjes.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento