Si të përgatisni Schnitzel-in austriak me mish derri

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
4 bërxolla derri pa kocka
1 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper i zi i sapobluar
1/2 filxhan miell për të gjitha përdorimet
2 vezë të mëdha
1 e 1/2 filxhan thërrime buke
4 lugë vaj vegjetal
Copa limoni, për servirje

Vendoseni mishin midis 2 fletëve të letrës së kuzhinës ose mbështjelljes plastike. Përdorni një çekiç mishi për të rrahur çdo copë mish derri në trashësi 0.5 cm. I rregullojmë bërxollat ​​e derrit nga të dyja anët me kripë dhe piper.

Vendosni miellin në një pjatë të cekët. Në një pjatë të veçantë të cekët, rrihni vezët. Vendosni thërrimet e bukës në një pjatë të tretë të cekët. Lyeni çdo copë derri në miell. Më pas zhyteni në vezë, duke lejuar që teprica të pikojë. Lyeni çdo copë mish derri në thërrimet e bukës që të mbulohen në mënyrë uniforme.

Në një tigan të madh në zjarr mesatar ngrohni vajin. Kur të ketë arritur nxehtësi të lartë, shtoni copat e mishit të derrit dhe kthejini pasi të kenë marrë ngjyrë të artë.

Spërkatini me lëng limoni para servirjes.

Komento