Vendoseni mishin midis 2 fletëve të letrës së kuzhinës ose mbështjelljes plastike. Përdorni një çekiç mishi për të rrahur çdo copë mish derri në trashësi 0.5 cm. I rregullojmë bërxollat e derrit nga të dyja anët me kripë dhe piper.
Vendosni miellin në një pjatë të cekët. Në një pjatë të veçantë të cekët, rrihni vezët. Vendosni thërrimet e bukës në një pjatë të tretë të cekët. Lyeni çdo copë derri në miell. Më pas zhyteni në vezë, duke lejuar që teprica të pikojë. Lyeni çdo copë mish derri në thërrimet e bukës që të mbulohen në mënyrë uniforme.
Në një tigan të madh në zjarr mesatar ngrohni vajin. Kur të ketë arritur nxehtësi të lartë, shtoni copat e mishit të derrit dhe kthejini pasi të kenë marrë ngjyrë të artë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento