Vendoseni mishin midis 2 fletëve të letrës së kuzhinës ose mbështjelljes plastike. Përdorni një çekiç mishi për të rrahur çdo copë mish derri në trashësi 0.5 cm. I rregullojmë bërxollat e derrit nga të dyja anët me kripë dhe piper.
Vendosni miellin në një pjatë të cekët. Në një pjatë të veçantë të cekët, rrihni vezët. Vendosni thërrimet e bukës në një pjatë të tretë të cekët. Lyeni çdo copë derri në miell. Më pas zhyteni në vezë, duke lejuar që teprica të pikojë. Lyeni çdo copë mish derri në thërrimet e bukës që të mbulohen në mënyrë uniforme.
Në një tigan të madh në zjarr mesatar ngrohni vajin. Kur të ketë arritur nxehtësi të lartë, shtoni copat e mishit të derrit dhe kthejini pasi të kenë marrë ngjyrë të artë.
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
Komento