Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një enë hidhni karkalecat, kallamaret, midhjet, mjaltë, xhenxhifil, speca dhe kripë. Mbulojini me një kapak plastik dhe lërini ashtu për rreth 1 orë.
2.Në një tigan hidhni vaj dhe hudhra dhe vërini në zjarr deri sa hudhra të fillojë të marrë ngjyrë të verdhë për 2-3 minuta.
3.Hapni përzierjen e frutave të detit, shtoni portokall të kuq, majdanoz dhe menexhik. Më pas vajin dhe hudhrën që skuqët në tigan hidhini në pjatën ku doni t’i shërbeni dhe sipër hidhni frutat e detit.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment