Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo pije tradicionale dhe shumë e dashur nga të gjithë ne, shënon kulmin e shitjeve gjatë verës. Megjithatë ajo mund të përgatitet në çdo kohë, nga duart tona për ta shijuar sa herë që na vete mendja.
Në një tenxhere me ujë shtoni miellin dhe e lini për disa orë të zbutet.
Ndizni zjarrin dhe e përzieni herë pas here masën. Kur mielli të jetë zbutur e hiqni nga zjarri dhe e lini të ftohet.
Në një tas të vogël tresni majanë e bukës me një gotë ujë të vakët. Ia shtoni sipër ujit me miell.
E përzieni sërish dhe e lini gjatë gjithë natës në një vend të freskët.
Një ditë më pas e kulloni lëngun me një sitë.
I shtoni sheqerin, e përzieni mirë me lugë druri derisa të tretet plotësisht dhe e ruani bozën në frigorifer.
Shërbejeni të ftohtë nëpër gota. Shijojeni maksimumi brenda tri ditëve,pasi në të kundërt boza thartohet.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment