Nga https://www.neps.al
">admin6 Prill, 2019 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Si të përgatisni brumë të ardhur për të bërë bukë pa maja
Bukët pa maja përgatiten me brumë të ardhur ose brumin ‘mëmë’ siç quhet ndryshe. Por si përgatitet ai, si ruhet dhe si rifreskohet?
Le të shohim hapat më poshtë:
Përbërësit:
200 gr miell
90 gr ujë
Një lugë kafeje mjaltë ose sheqer
Një lugë kafeje vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Në një robot kuzhine hidhni përbërësit dhe përziejini për 2 minuta në shpejtësinë maksimale.
Nxirrni brumin dhe krjijoni një formë topi, spërkasni me miell një enë dhe vendosni në të brumin që të vijë duke bërë sipër tij një kryq me thikë.
Për të ardhur siç duhet brumi mëmë është e këshillueshme një temperaturë ambienti mjaftueshëm e lartë. Për këtë vendoseni tasin në furrë të fikur, të mbuluar me një pecetë dhe me dritën e furrës të lënë ndezur.
Kontrolljeni pas dy ditësh për të parë nëse procesi i ardhjes është aktivizuar.
Brumi duhet të ketë dyfishuar vëllimin dhe në sipërfaqe të ketë flluska.
Si rifreskohet brumi i ardhur?
Merrni brumin e ardhur, peshojeni dhe bashkojeni me të njëjtën sasi mielli dhe gjysmën e sasisë së uiit.
Para se të filloni ndonjë recetë ,është mirë të bëni një rifreskim çdo dy ditë.
Më pas vendoseni në frigorifer, në një enë me kapak dhe rifreskojeni çdo 4-5 ditë.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment