Si të përgatisni brumë të ardhur për të bërë bukë pa maja
Bukët pa maja përgatiten me brumë të ardhur ose brumin ‘mëmë’ siç quhet ndryshe. Por si përgatitet ai, si ruhet dhe si rifreskohet?
Le të shohim hapat më poshtë:
Përbërësit:
200 gr miell
90 gr ujë
Një lugë kafeje mjaltë ose sheqer
Një lugë kafeje vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Në një robot kuzhine hidhni përbërësit dhe përziejini për 2 minuta në shpejtësinë maksimale.
Nxirrni brumin dhe krjijoni një formë topi, spërkasni me miell një enë dhe vendosni në të brumin që të vijë duke bërë sipër tij një kryq me thikë.
Për të ardhur siç duhet brumi mëmë është e këshillueshme një temperaturë ambienti mjaftueshëm e lartë. Për këtë vendoseni tasin në furrë të fikur, të mbuluar me një pecetë dhe me dritën e furrës të lënë ndezur.
Kontrolljeni pas dy ditësh për të parë nëse procesi i ardhjes është aktivizuar.
Brumi duhet të ketë dyfishuar vëllimin dhe në sipërfaqe të ketë flluska.
Si rifreskohet brumi i ardhur?
Merrni brumin e ardhur, peshojeni dhe bashkojeni me të njëjtën sasi mielli dhe gjysmën e sasisë së uiit.
Para se të filloni ndonjë recetë ,është mirë të bëni një rifreskim çdo dy ditë.
Më pas vendoseni në frigorifer, në një enë me kapak dhe rifreskojeni çdo 4-5 ditë.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment