Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë rrihni me një mikser elektrik gjalpin e shkrirë dhe sheqerin. Ngadalë i shtoni edhe miellin.
Punojeni mirë masën me duar dhe pas kësaj hapni një petë të madhe drejtkëndëshe.
Merrni një tavë të madhe, vendosni një letër kuzhine dhe sipër saj shtroni petën. E ndani në disa shirita të gjatë për t’iu përafruar sa më shumë formës së biskotave.
I shponi sipër me ndihmën e një piruni.
I fusni biskotat në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Biskotat e famshme Walker janë gati. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment