Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kombino të gjithë përbërësit në një tenxhere të mesme dhe përzijini për t'u kombinuar.
Ngroheni furrëm mbi nxehtësinë mesatare deri sa përzierja të arrijë një zierje.
Ulni nxehtësinë dhe ziejeni për 8-10 minuta ose derisa salca është trashur dhe ka arritur konsistencën e dëshiruar.
Provojeni dhe shtoni shurup shtesë panje nëse është e nevojshme.
Shërbejeni të ngrohtë ose transferojeni në një enë të mbyllur dhe ftoheni deri në 3 ditë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment