Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 200 gradë dhe prisni bukën në copa të mëdha.
Në përpunuesin e ushqimit vendosni hudhrat e grira imët, filetot e sardeleve, 1 1/2 gota borzilok dhe 1/4 filxhan vaj ulliri. Shtoni uthull dhe 1/4 lugë çaji kripë për të formuar salcë të trashë.
Pritini domatet në copëza të mëdha dhe hidhini tek salca dhe lereni të qëndrojë në temperaturën e dhomës për 30 minuta.
Ndërkohë, në tigan të vogël, shkrini gjalpin me vajin e mbetur.
Në fletën e pjekjes hidhni bukën me përzierjen e gjalpit dhe futeni të piqet pak sa të marrë ngjyrë kafe të artë 15 - 20 minuta.
Butësisht hidhni copat e bukës në pjatën ku do e shërbeni dhe sipër shtoni salcën e trashë me domate, pastaj hidhni sipër borzilok të mbetur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment