1.Përzieni bashkë të verdhat e vezëve me mustardë dhe rrihini për 30 sekonda derisa të bëhen kremoze.
2.Shtoni vajin e ullirit pikë mbas pike, gjithnjë duke e rrahur, derisa kremi të nisë të trashet. Shtoni më pas vajin e mbetur në një rrjedhë të ngadaltë ndërsa i rrihni, derisa të mbarojë dhe majoneza të jetë trashur.
3.Hollojeni paksa majonezën me lëng limoni, duke e përzier, më pas rregullojeni me kripë sipas dëshirës tuaj.
4.Mbajeni majonezën në një kavanoz të mbyllur në frigorifer.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment