Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në fillim rrihni panën.
Më pas shtoni të verdhat e vezëve dhe përgatisni shurupin me ujë e sheqer, i lini të valojnë sa të tretet sheqeri. Pastaj e shtoni gradualisht te vezët duke i rrahur fort.
Të bardhat e vezëvei rrihni veç dhe në fund i bashkoni të gjithë duke i përzier me kujdes me spatul.
Në përzierje hidhni bajamet e copëtuara dhe biskotat e bluara.
Enën ku do e hidhni ëmbëlsirën duhetta keni vendosur në ngrirje paraprakisht 20min.
Më pas hidhni masën e përgatitur dhe lerëni në frigorifer për një natë.
Nxirreni 10-15 min më herët duke e dekoruar me copat e bajameve të pjekura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment