Metoda e lyerjes së flokëve me kanellë është një ide e mirë për t’u dhënë flokëve një nuancë të re duke i çelur ato drejt së kuqes, biondes apo portokallisë në varësi të ngjyrës aktuale të bazës suaj të flokëve. Kjo metodë është shumë pozitive, pasi jo vetëm nuk dëmton flokët, por përkundrazi i ushqen ato sepse në thelb ka përbërës të shëndetshëm dhe organikë.
Përbërësit:
Kanella. Mund ta blini në formë shkopinjsh ose pluhuri. Sigurohuni të jetë organike.
Mjalti i cili duhet të jetë gjithashtu organik.
Maskë flokësh. Maska ushqyse e flokëve do të ndihmojë në këtë proces sepse do të ndihmojë flokët të shkarkojnë kimikatet.
Lëng limoni ose lime.
Kapuç dushi. Në mungesë të tij, mund të përdorni qese plastike.
Përzieni një kupë mjaltë, një kupë maskë flokësh, 1 lugë çaji lëng limoni, 2 lugë gjelle kanellë dhe lërini për një orë. Mjalti përmban peroksid hidrogjeni. Duke e lënë përzierjen të pushojë, peroksidi i hidrogjenit do të veprojë dhe kjo përzierje do të çelë flokët tuaj.
Aplikimi:
Lagni flokët, por mos i qullni ato. Nëse doni të shmangni dushin përdorni një shishe spray.
Lagni krehërin tuaj. Krëhëri i lagur do ta ndihmojë të përhapet më mirë.
Me anën e një furçe aplikojeni përbërjen në flokë, ashtu si bojën e flokëve. Aplikojeni nga majat tek rrënjët. Nëse është shumë e trashë, hollojeni me pak ujë.
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Përgatituni për një surprizë të këndshme nga SnapFood, platforma juaj e preferuar e ushqimit dhe argëtimit në Shqipëri! Kemi punuar pa u lodhur për të ridizenjuar aplikacionin tonë, duke i dhënë atij një pamje të re dhe të freskët...
Në aplikacionin Snapfood, çdo student mund të regjistrohet me kartën e tij të studentit dhe të përfitojë bonuse, ulje për porositë e shumë privilegje! Sapo regjistrohet në aplikacion, secili student përfiton një bonus prej 100 lekësh që depozitohet në...
Lini një koment