Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, gatuani proshutën rreth 8 minuta.
Kullojeni në një pjatë me peshqir letre.
Hidhni në tigan 2 lugë gjelle proshutë, pastaj shtoni qepën dhe gatuajini deri sa të zbutën, rreth 2 minuta.
Shtoni hudhrën dhe gatuajeni rreth 30 sekonda. Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të zvogëlohet masa përgjysmë.
Shtoni pana dhe vendoseni të ziejë dhe pastaj shtoni parmixhano.
Gatuani derisa salca të jetë trashur pak, rreth 2 minuta.
Shtoni kungujt e njomë të prerë në forma të imëta rrethore pa tul dhe zhytini në salcë plotësisht.
Hiqini nga nxehtësia dhe përzieni proshutën e gatuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento