Fantastike për festa: Ja si të përgatisni në shtëpi “Shëndetlie”
Si masë përdorim një gotë që merr 200 ml ujë
3 vezë të vogla
1 gotë sheqer jo plot
100 gr gjalpë i tretur, i vakët
3 lugë të mëdha mjaltë
300 gr arra të qëruara në thërrime
1 bustinë sodë për ëmbëlsira
1 bustinë vanilje
1 majë thike luge
3 gota miell
1 e verdhë veze për ta lyer sipër
Për sherbetin:
800 gr sheqer
600 ml ujë
1.Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C.
2.Në një tas, me rrahësen e vezëve përziejmë vezët me sheqerin për 2 minuta, shtojmë gjalpin, mjaltin, kripën, miellin, vaniljen, sodën me sitë, arrat dhe e punojmë brumin me lugë druri.
3.Hedhim brumin në tavën e lyer me pak gjalpë dhe e nivelojmë me duar të lagura ose me kurrizin e një luge të lagur.
4.E lyejmë sipër me të verdhën e vezës, të rrahur më parë me pirun.
5.E pjekim në furrë për 40-45 minuta ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër.
6.Kur të ketë marrë ngjyrë në sipërfaqe, e mbulojmë me letër alumini, pasi koha e pjekjes është e gjatë dhe mund të digjet.
7.Sherbeti: në një tenxhere ziejmë sheqerin me ujin duke i përzier vazhdimisht derisa të marrin valë.
8.E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet.
9.E hedhim sherbetin të ftohtë mbi ëmbëlsirën e ngrohtë, pasi këtë të fundit ta kemi prerë në copa katrore ose sipas dëshirës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment