Fantastike për festa: Ja si të përgatisni në shtëpi “Shëndetlie”
Si masë përdorim një gotë që merr 200 ml ujë
3 vezë të vogla
1 gotë sheqer jo plot
100 gr gjalpë i tretur, i vakët
3 lugë të mëdha mjaltë
300 gr arra të qëruara në thërrime
1 bustinë sodë për ëmbëlsira
1 bustinë vanilje
1 majë thike luge
3 gota miell
1 e verdhë veze për ta lyer sipër
Për sherbetin:
800 gr sheqer
600 ml ujë
1.Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 180° C.
2.Në një tas, me rrahësen e vezëve përziejmë vezët me sheqerin për 2 minuta, shtojmë gjalpin, mjaltin, kripën, miellin, vaniljen, sodën me sitë, arrat dhe e punojmë brumin me lugë druri.
3.Hedhim brumin në tavën e lyer me pak gjalpë dhe e nivelojmë me duar të lagura ose me kurrizin e një luge të lagur.
4.E lyejmë sipër me të verdhën e vezës, të rrahur më parë me pirun.
5.E pjekim në furrë për 40-45 minuta ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër.
6.Kur të ketë marrë ngjyrë në sipërfaqe, e mbulojmë me letër alumini, pasi koha e pjekjes është e gjatë dhe mund të digjet.
7.Sherbeti: në një tenxhere ziejmë sheqerin me ujin duke i përzier vazhdimisht derisa të marrin valë.
8.E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet.
9.E hedhim sherbetin të ftohtë mbi ëmbëlsirën e ngrohtë, pasi këtë të fundit ta kemi prerë në copa katrore ose sipas dëshirës.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment