Sugjerojmë:

Si të dallosh kanellën e vërtetë nga ajo false

Jeta jote nuk do të jetë më e njëjtë pasi të lexosh këtë.

Ajo çfarë kemi menduar se është kanellë, në fakt është kasia. Kasia është një alternativë e lirë e erëzës së famshme e cila shitet gjithandej si kanellë.

Ajo ka një aromë ndryshe, por mbi të gjitha është e dëmshme për shëndetin tuaj. Tek shumica e njerëzve që e konsumojnë shkakton migrenë. Kasia prodhohet nga pemët që rriten në Kinë, Vietnam dhe Indonezi. Ndërkohë që kanella e vërtetë rritet në Sri Lanka dhe në Indinë Perëndimore.

Si të shmangësh të blerin e kanellës false

  • Kanella e vërtetë është shumë e lehtë për tu thyer, ka ngjyrë të fortë, të ndritshme dhe duket si pergamenë.
  • Kasia është shumë e ngurtë dhe ka ngjyrë kafe të ndezur.

Lini një koment