Si të bësh kimën me vezë, sipas teknikës së zonjës Vjollca

Kimë me vezë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ju ka marrë malli për një kimë me vezë? Nëse po , njihuni më poshtë me recetën e përgatitjes së saj sipas teknikës së Zonjës Vjollca. Ajo gatuan çdo ditë në emisionin "Rreze Dielli", që transmetohet në Report Tv.

Ingredientët

  • 4-5 kokrra qepë
  • 1 karrotë
  • 1 degë selino
  • 400 gr mish i grirë
  • 2-3 domate ose pure domate
  • 1 filxhan kafe ujë
  • Kripë dhe piper i zi
  • 1 lugë kafe piper i kuq
  • 4 kokrra vezë
  • 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • Majdanoz

Udhëzimet

1

Vendosim një tigan të thellë me 4 lugë gjelle vaj ulliri. Sapo vaji të nxehet shtojmë qepën të prerë në fije të holla. E kaurdisim qepën deri sa ajo të tretet mirë. Shtojmë në të karrotën e grirë në rende, selinonë e prerë hollë dhe i kaurdisim së bashku.

2

Shtojmë mishin e grirë dhe i kaurdisim së bashku deri sa mishi të ndryshojë ngjyrë dhe të thërrmohet.

3

Shtojmë domatet e qëruara dhe të prera në kubikë. E lëmë të ziejë për 5 minuta, shtojmë piper të kuq, pak ujë e piper të zi.

4

I vendosim kapakun dhe e lëmë të ziejë për 5 minuta të tjera. Kur uji të ketë shteruar shtojmë vezët dhe mund të transferojmë kimën në furrë ose i vendosim kapakun dhe e lëmë deri sa veza të mpikset.

5

E servirim duke e spërkatur me pak vaj ulliri dhe majdanoz. Shijojeni!

Lini një koment