Si të bëjmë vetë bukën e shijshme me ullinj dhe erëza!
3 filxhanë me miell gruri
2 lugë çaji me maja buke
1 lugë e gjysëm çaji me hudhër pluhur
1 lugë çaji me erëza (piper, rigon, rozmarinë)
1 filxhan e gjysëm me ujë të ngrohtë
1 lugë gjelle me miell misri
1/2 filxhani me ullinj
3 lugë gjelle me vaj ulliri
Pak sheqer
Kripë
1.Në një enë të madhe përzieni miellin, majanë, sheqerin, kripën, hudhrën, erëzat, ullinjtë e zinj, vajin e ullirit dhe ujin. 2.Përziejini mirë dhe më pas transferojeni brumin në një sipërfaqe të sheshtë. 3.Punojeni brumin me duar për 5-10 minuta dhe lëreni të vijë për 45 minuta deri sa të dyfishohet në masë. 4.Pasi të ketë ardhur brumi, punojeni sërish për 5 deri në 10 minuta dhe lëreni sërish të vijë për 30 minuta të tjera. 5.Më pas, punojeni sërish dhe jepini brumit një formë rrumbullake. 6.Mbështilleni me një napë të lyer me miell dhe dhe lëreni sërish të vijë për 30 minuta të tjera. 7.Teksa brumi fryhet për të tretën herë, ndizeni furrën dhe në të vendosni një tenxhere të vogël me ujë. 8.Merrni një tepsi dhe lyejeni lehtas me vaj ulliri dhe me miell misri. 9.Jepini brumit formën e preferuar dhe futeni në furrë. 10.Piqeni për 15 minuta në temperaturë prej 250 gradësh dhe më pas 30 minuta të tjera në temperaturë 180 gradës deri sa të piqet plotësisht.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment