Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Donuts nga duart tuaja dhe s'ka kënaqësi më të madhe!
Në tavolinën e punës shtoni miellin, pluhurin pjekës, sheqerin, kripën dhe vezën.
Filloni e punoni gradualisht.
I shtoni qumështin dhe vajin e ullirit.
Punojeni derisa brumi të bëhet një masë kompakte dhe e lini mënjanë të pushojë për 30-45 minuta.
Hapeni petën me ndihmën e një petëze. Peta duhet të jetë pak e trashë.
Filloni e prisni donuts-at me ndihmën e formave specifike.
Filloni i skuqni një e nga një në një tigan me vaj të nxehur luledielli.
Për t’i dhënë një shije të veçantë i zhysni donuts-at në një pjatë me çokollatë të bardhë ose të zezë të shkrirë me pak qumësht.
Sipër i spërkasni me copëza biskotash, copëza frutash, çokollatash me ngjyrë e një sërë opsionesh të tjera sipas dëshirës. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment