4 kokrra domate (të buta pasi na nevojiten për salcë)
1 lugë gjelle verë të bardhë
200 gram djathë parmixhano të grirë imët
2 qepë
300 ml pana
4 lugë gjelle vaj uliri
25 gr gjalpë
Kripë, piper
1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë makaronat.
2.Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe shtoni mishin e grirë.
3.Pas kësaj shtoni domatet, borzilokun, verën, kripë dhe piper.
4.Pasi kima të jetë gati hiqni makaronat nga zjarri dhe i shtroni në një tavë.
5.Sipër i shtoni mbushjen që përgatitët dhe i përzieni mirë. Tani i shtoni sipër gjalpin e shkrirë, panën, pak majdanoz dhe në fund mbulojeni sipërfaqen e tavës me djathë parmixhano.
6.Futeni tavën në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment