4 kokrra domate (të buta pasi na nevojiten për salcë)
1 lugë gjelle verë të bardhë
200 gram djathë parmixhano të grirë imët
2 qepë
300 ml pana
4 lugë gjelle vaj uliri
25 gr gjalpë
Kripë, piper
1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë makaronat.
2.Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe shtoni mishin e grirë.
3.Pas kësaj shtoni domatet, borzilokun, verën, kripë dhe piper.
4.Pasi kima të jetë gati hiqni makaronat nga zjarri dhe i shtroni në një tavë.
5.Sipër i shtoni mbushjen që përgatitët dhe i përzieni mirë. Tani i shtoni sipër gjalpin e shkrirë, panën, pak majdanoz dhe në fund mbulojeni sipërfaqen e tavës me djathë parmixhano.
6.Futeni tavën në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment